Bli din egen mobilereparatør

Hvis du liker å holde på med håndverk og oppussing i hjemmet, klarer du sikkert også å gjøre småreparasjoner på mobilen selv. Det er slett ikke så vanskelig å bytte batteri eller skjerm selv. Du finner mange nyttige artikler og videoer på nettet, som gir deg tipsene du trenger.

Spar penger og miljøet

Mobiltelefoner inneholder sjeldne metaller, og det er derfor en miljøbelastning hvis du bytter mobil ofte. Ved å reparere mobilen, varer den lengre, og dermed blir telefonen mer miljøvennlig. I tillegg sparer du penger ved å reparere i stedet for å kjøpe nytt. Og hvis du reparerer mobilen selv, sparer du ekstra mye. Du trenger heller ikke å sende mobilen fra deg for å få den reparert, noe som også er en fordel.

Finn de rette delene på nettet

Uansett hvilken mobil du har, finnes det deler på nettet. Sjekk ut teknikkdeler for å finne delene du trenger for å fikse småfeil på mobilen din. Med tilbehør fra teknikkdeler gir du mobilen et lengre liv, og du kan til og med kjøpe verktøyet du trenger for å gjøre jobben. Teknikkdeler selger reservedeler til de mest kjente mobilmerkene, og blant delene du finner, er batterier, displayglass, skjermer, baksider, ladekontakter og batteriluker. Besøk nettsiden for å se utvalget av deler som finnes til akkurat din mobil.

Enklere enn du tror

Det kan kanskje virke skremmende å reparere mobilen selv, men det er faktisk ikke så vanskelig som det virker. Teknikkdeler legger ut egne videoer med instruksjoner, men du kan også søke etter videoer andre steder på nettet. Det er også like enkelt å bytte ut deler på nettbrettet. Hvis du får en skramme eller sprekk i skjermen, er det altså ingen grunn til å bytte ut mobilen eller nettbrettet. Du kan bytte skjerm, og beholde tingene dine lenger. Da er du både miljøvennlig og smart, for penger spart er jo penger tjent.

Hva med garantien?

Dersom mobilen har garanti, kan du selvsagt benytte deg av tilbudet med gratis reparasjon. Men ofte skjer skaden etter at garantien har gått ut, eller mobilen får en skade som ikke dekkes av garantien. Da står valget mellom å bytte mobil eller å ta vare på den du har, og da bør du absolutt prøve å reparere den. Ja, du kan betale noen for å reparere mobilen din, men det koster penger. Da er det billigere å gjøre reparasjonen selv. Du trenger slett ikke lang erfaring for å reparere mobilen selv, for du finner som sagt mye informasjon på nettet, med trinnvise instruksjoner. Men, hold deg til instruksjonene du finner, og les gjerne gjennom instruksjonene nøye før du starter. Dersom du finner reparasjonsvideoer, bør du se dem noen ganger før du begynner på selve reparasjonen.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *