Ekstra sikkerhet som katteeier

Mange katteiere slipper kattene ut alene, men det er ikke alltid det er mulig. Da må man enten holde katten inne, lage en kattegård eller kjøpe kattesele for å lufte katten. Det er fullt mulig å bygge en enkel kattegård, men det er ikke alle som har plass til det. Da er kattesele en fin løsning for å gi katten frisk luft og mosjon på en trygg måte.

Bygge luftegård

En luftegård til katt kan lages ved å montere netting på en overbygd balkong eller veranda. Mange legger behagelige tepper på gulvet i luftegården. Andre kjøper store bur og fester dem til veggen. Er du litt nevedyktig, er det enkelt å gjøre dette selv, men det krever selvsagt at du har plass og kan gjøre disse endringene på boligen din.

Kattesele for sikker lufting

En kattesele gjør at du kan gå friere rundt med katten. Den stikker ikke av, og du slipper dermed å lete etter den. Du slipper dessuten å bekymre deg for at den blir skadet av biler, hunder, andre katter eller rovdyr. I tillegg unngår du at katten jakter fugler. På Zoo.no finner du den perfekte kattesele til din katt, slik at du kan gå tur med katten på samme måte som folk går tur med hunden sin.

Liker katter å gå i bånd?

Det er vanskelig å venne en voksen katt til noe nytt, så dersom du skal bruke kattesele, bør katten vennes til dette fra den er liten. Da vil de fleste katter sette pris på lufteturene sammen med deg. Katter kan bli like flinke til å gå i bånd som hunder, og med en kattesele kan katten gjøre fra seg utendørs, og få frisk luft selv om den ellers lever som innekatt. Tren gjerne med katteselen innendørs i starten, og begynn med korte gåturer i selen til kattungen er vant til det. De fleste katter kan fint trenes til å bruke kattesele.

Tepper skaper engasjement

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *