Kjøp av tepper

Enten du ønsker et teppe, rye, vegg-til-vegg er det viktig at du vet litt om teppets egenskaper. Syntetiske tepper og tepper av ull har forskjeller. Noe mykt å sette føttene på er av betydning når du plukker ut teppet. Andre ganger er det praktiske som renhold viktig. Uansett hva du velger av teppe er det fordeler og ulemper.

Vegg-til-vegg teppe

Denne typen bør ha egenskaper som tar hensyn til familiens behov. Norges Astma og Allergiforbund roper varsko over feilaktig informasjon som vegg-til-vegg teppe selgere kommer med. Disse teppene gir ikke bedre inneklima og hygiene. Teppe-støvet kan gi betennelser i luftveiene. Det er mange alternativer på markedet som ikke er vegg-til-vegg. Flittig rens av teppet anbefales. Løse tepper og ryer anbefales i soverom og lekerom.

Ryer, matter og løse tepper

Alle disse finnes i ulike størrelser, farger og fasonger. Dette er smaks- og behov styrt. Viskose tepper loer mye. De er populære med silkeaktig følelse og glans. De er laget av trevirke, eller planter, og er nedbrytende og miljøvennlig. Lettvevde tepper krever lett stell og vedlikehold. De har høy slitestyrke. Twist tepper er tvinnet polypropylenfiber og gir god beskyttelse for flekker og møkk. Noen andre er Flosseteppe, Chenille, Ull, og Wilton.

Det er viktig at helsen har stemme ved valget av nytt teppe uansett ditt valg. 

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *