Smarte måter å pusse opp på

Noe av det vi nordmenn bruker mest penger på er oppussing. Det er ikke så rart i og med at mange av husene er eldgamle, og forbedringen øker verdien på huset. Men kostnadene kan bli relativt høye når man skal ha nytt kjøkken, bad, tak og maling. Bare det å drenere huset på nytt koster fort hundretusen.

Velger man en snekker med kassebil, har han all redskapen i bilen. Her får han plass til så mye, pga. et sofistikert worksystem med bilinnredning og dobbelgulv. Selv om det er mye man kan gjøre selv, så er det fagmann som har ekspertisen. Sørg for å gjøre det du kan selv uten fagfolk, slik at regninga blir lavere.

Spar tid med veggplater

Vegger i hus har ofte gammel tapet eller farger som har begynt å falme. Dessuten er trepanel in igjen, og derfor vil man legge på nytt. Med smarte veggplater vil man for det første få et helt nytt rom, og man vil fullføre jobben mye raskere enn med enkle bord. Platene er ofte i presset spon, men kvalitetsmessig har det ingenting å si. Platene kan festes med spikerpistol hvor man avslutter med tak og gulvlister.

Bruk tepper for trivsel

Man kan bruke mange ting som gjør at boligen blir mer trivelig. Ofte gir tepper en mindre følelse, eller mer intim. Tepper i alle farger gir bevegelse til inntrykket av rommene. Tepper er rimelig pynt, slik som alle snurrepiperier man har liggende på loftet.

Vurder miljøhensyn

Noe som alle med eiendom burde ha skaffet seg er solcellepanel. Dette er en investering, men i dag kan disse fordeles ut på strøm-fakturaen. Et hus med solceller vil være mye mer verdt enn et annet, og det vil spare dere for penger. Det er smart å legge solceller på taket da det kan integreres direkte inn i taksten.

Få bedre romfordeling

Det kan hende huset ikke tilfredsstiller alle behov som familien har. Det kan være lurt å rive lettvegger som ikke er bærende konstruksjoner for å gjøre om romfordelingen. Det vil kunne gjøre et rom større og gi plass til andre. Utnyttelsen av huset blir bedre og mer opp mot behovet man har. Kanskje et nytt rom kan bli hjemmekontor eller treningsrom, noe som er svært populært nå.

Vurder en utleieleilighet

Dersom utleiedelen er mer enn 50% av boligen, så kan man leie ut skattefritt. Dette er ganske interessant, fordi leiligheter over 100 kvadrat ofte kan leies ut for over 10000 kr/mnd eller mer. Det vil gi 120.000 kroner skattefrie kroner ekstra å rutte med i året. Det er mange krav til en utleieleilighet, slik som rømningsveier og brannsikring.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *